Bordlampen har stor betydning

En bordlampe fås i mange former og design, og udvalget er efterhånden så omfangsrigt, at du kan få en lampe udført efter en oplevelse eller stemning, du har set ude i bylivet eller i et katalog fra en svunden tid. Og en bordlampe har faktisk stor betydning.

En bordlampe kan ses som din lille hjælper, der altid bringer lys på dig og din familie afhængig af situationen, for selvom mange familier samles om middagsbordet med en ophængt lampe over sig, så kan man også sagtens vælge en eller flere bordlampe(r) for bordenden til at lyse hyggen op.

Og det er faktisk ikke helt forkert at kalde en bordlampe en lille hjælper, for måske har du set filmen “Den tapre lille brødrister”, hvor en af de centrale figurer netop er en bordlampe, der er meget selvbevidst om, at den skal hjælpe i husstanden med at bibringe den rette mængde lys i den korrekte vinkel.

Prøv bare at tænke videre til animationsstudiet Pixar, der netop har en bordlampe som maskot. Deres medarbejdere har givetvis siddet bøjet over store projekter, der har haft som krav at underholde store som små, og så har bordlampen været en uvurderlig hjælp til at udføre projektet, hvorved den nok er blevet ophøjet til en essentiel del af firmaet.

Men angående designudvalget af bordlamper kan du måske at have set de store læsesale i biblioteket fra især engelske film, hvor hver læsestation har en bordlampe med en mat skærm, så lyset kun er centreret ved den givne post.

Eller hvad med en underfundig lampe, hvor skærm og pære er påmonteret en pistol-attrap, som man kender det fra amerikanske gangsterfilm, når vores helte bliver båret ind til overhovedet?

Begge disse udgaver kan erhverves til det hjemlige domicil nu, så du kan genskabe stemningen fra en filmscene eller vælge en helt tredje udgave af en bordlampe, der passer til dine lampe-ønsker.

Anders Lundtang Hansen