Derfor skal du overveje en bolig udenfor storbyerne

17 maj 2020 Lotte Hindsberg

Med mindre du ikke behøver at tænke over hvad huslejen er, kan det være nemmere at vinde i lotteri end at finde en god bolig, med en rimelig husleje i en af Danmarks storbyer. Det kan man derimod meget nemmere at finde en god lejebolig i Nordjylland. Udover at det er nemmere at finde en bolig vil den også være billigere i husleje og så vil den ligge i den unikke nordjyske natur.

Kommunerne i provinsen er samtidig meget interesseret i at tiltrække nye skatteydere, der bidrager positivt til kommunen og har gjort meget for at virke tiltrækkende på nye borgere, der søger væk fra byerne i deres søgen efter billigere boliger.

Samarbejde mellem kommuner og lokale virksomheder

En af de ting der afholder mange for at flytte, er frygten for enten ikke at kunne finde relevant arbejde eller skulle pendle flere timer frem og tilbage. Derfor er der lavet samarbejde med de lokale virksomheder og der skabes dialog imellem tilflyttere og virksomhederne. Det har den ekstra positive effekt, at det også får virksomheder der tøver med at flytte, fordi de er nervøse for om de kan tiltrække tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft. Det er et samarbejde, der er til fordel for alle partnere. Borgere, kommunen, virksomhederne, men også for boligselskaberne.

Bedre pasnings- og skoletilbud

Børne- og ungefamilier kan også med fordel kigge på bolig i provinsen. Igen har kommunen været ude og sikret sig at forholdene er bedre end dem man ellers ser i byerne. Normeringerne er bedre og bygningerne er ikke gamle og slidte med atlas, der er så gamle at de viser verden så ud efter anden verdenskrig. Der er et godt udbud af aktiviteter og fritidsaktiviteter til både børn og voksne. Dertil skal man heller ikke undervurderes, at der ofte er ualmindelig mange smukke unikke naturområder i nærheden. 

 

Flere Nyheder