Få bugt på dit alkoholmisbrug

17 maj 2020 Lotte Hindsberg

I Danmark har vi et meget afslappet forhold til alkohol og vi har også en alkoholkultur, hvor det er helt almindelig at der altid er alkohol på bordet ved enhver social sammenhæng. Som udgangspunkt er der kun 2 undskyldninger for at sige nej tak til “en lille en” og det er hvis man er i bil eller er gravid. Det medfører desværre også, at det er nemt at få et alkoholmisbrug og drikke mere, end hvad sundhedsstyrelsen anser som værende sundt. Det er muligt at få gratis hjælp til at komme ud af et misbrug, også inden at det ender ud i ren alkoholisme. Indtil for få år siden var det meget almindeligt at en alkoholbehandling foregik ved, at man blev afgiftet og så sendt hjem med et glas antabus. 

Det har vist sig ikke at være nok, så i dag er en behandling langt mere helhedsorienteret. Du kan læse mere her https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

Alkoholbehandling i dag

Erfaringen har vist at behovet for alkohol er større end frygten for at blive syg af antabus og at der ofte er nogle problemer, der er skyld i at nogle får et misbrug og andre ikke får. Derfor ligger et af fokuspunkterne i en behandling også at finde ud af årsagerne til misbruget og også lærer misbrugeren nye måder at håndtere livet på, hvor der ikke er brug for alkohol.

Ud over selve behandlingen, er der også fokus på hvad der skal ske efter behandlingen. En misbruger har ofte brugt timer på sit misbrug og de timer skal nu udfyldes med noget andet. Det kan også være at det er nødvendigt at udskifte netværket, som for manges vedkommende består af ligesindede misbrugere. Nogle gange skal der også stiftes kontakt til pårørende der har droppet al kontakt. Det kan også være nødvendigt at finde en ny bolig.

Flere Nyheder