Hvad gør du ved slidte sliddele?

28 august 2020 Silje Hansen

Uanset hvilken opgave man skal have løst, så er det altid en bonus, når man ved præcis, hvem man skal gå til. Det gælder selvfølgelig også, når man er på en arbejdsplads, hvor der ofte er forskellige maskiner i brug. For her kan det blive ekstra ubelejligt, hvis en maskine stopper med at fungere, fordi en sliddel skal repareres eller fornyes. 

Men hvad gør man egentlig, når en sliddel ikke fungerer som den skal? Svaret kan være termisk sprøjtning.

Renovér sliddele gennem termisk sprøjtning

Hvis ikke du allerede kender til termisk sprøjtning, så er der god grund til at læse videre. Når du finder et firma, som arbejder med termisk sprøjtning, så har du lige den hjælp, du skal bruge. Det er nemlig en metode, hvor man kan forlænge levetiden på en sliddel. 

Med termisk sprøjtning er man inde og påføre metalpulver på sliddelen, herefter skal det indsmeltes med gas og ilt. Som det sidste skal den slibes med en diamantsten. Selvom det måske ikke lyder af noget særligt, så er det utrolig effektivt. Du kan nemlig forlænge din sliddel med op til 5 gange – og det er ikke så lidt endda. Derfor er der god grund til at overveje en termisk sprøjtning, når du skal renovere en gammel sliddel, som er ved at have set sine sidste dage.

Flere fordele ved termisk sprøjtning

Der er rent faktisk flere fordele ved termisk sprøjtning, end at levetiden på den enkelte sliddel forlænges. Du vil nemlig også opleve, hvordan sliddelen får bedre slideegenskaber og en lav friktionskoefficient – og det har selvfølgelig meget at sige, når sliddelen arbejder på højtryk, hver gang en bestemt maskine er sat til.

Ved termisk sprøjtning kan man også vælge at købe en billigere sliddel, som man giver den termiske sprøjtning. Det kan være væsentligt billigere, end hvis man køber en helt ny sliddel.

Flere Nyheder