Hvor stor kan en truck blive?

12 maj 2020 Anders Lundtang Hansen

Nu skal du jo ikke tro, vi er så mærkelige, at vi forestiller os, at en truck er noget, der vokser på samme måde, som mennesker gør, og at de bliver født på samme måder som mennesker.

Trucks udvider sig måske lidt alt efter varmen, og man kan bruge reservedele fra andre trucks til at fikse en given truck, men ellers opfører sammenligningerne mellem mennesker og trucks da også.

Desuden er der jo også forskel på truck, om vi taler om for eksempel lastbiler eller gaffeltrucks – eller noget helt tredje.

I denne artikel vil vi dog holde os til den slags trucks, som vi kender under betegnelsen lastbiler normalt.

Disse giganter kan være imponerende at kigge på, når de kommer drønende ned ad motorvejene med en masse ornamenteringer på, lys, pynt på siden og udspyer en masse sort røg fra deres skorsten – for ikke at tale om, når de lukker hydraulik ud og tordner i hornene!

Den slags trucks kan have mange led bagefter sig, der også stille store krav til chaufførerne, men så er det også mere bagud i det, at trucksene bliver store.

Der er jo ikke noget ved at have en alt for høj og bred truck, som man ikke kan komme omkring med, så her forsøger man at holde det nede.

Derfor findes der da også en masse små trucks, men det kan være stof til en anden artikel, du falder over.

Dog findes der netop nogle specialdesignede trucks, som man mere bruger på byggepladser, der stadig falder ind under betegnelsen trucks, men som nok ikke er noget, du forbinder med lastbiler, selvom de måske bliver brugt sådan.

Hvis man sammenlignede dem i størrelse med andre biler eller bare mennesker, ville man virkelig blive imponeret over, hvor store man kan skabe den slags – men den slags møder man så næppe på vejene.

Flere Nyheder