Sådan kommer du i gang

15 februar 2019 Christina Løvfall Hansen
Sådan kommer du i gang

Det handler om slibearbejde der får dine smukke trægulve frem igen. Noget af det første at være opmærksom på er, at slibe med de rigtige kornstørrelser.

Den mest udbredte fejl ved gulvafslibning er at gå for tidligt over til finere papir. Det tager enormt meget tid, det er kostbart i slibepapir, og du bliver muligvis aldrig færdig. Hvert ark slibepapir koster op mod 100 kroner.

Det groveste papir bruges til at slibe gulvet rent og plant. Derefter handler det om at fjerne slibesporene ved at bruge papir, der giver mindre spor. Papiret er mindre effektivt, jo finere det er, og jo højere tal, der er angivet. Fjern eksempelvis alle spor fra korn 24 med korn 40, alle spor fra korn 40 med korn 80 osv. Slib med hvert papir til en tur ikke ses mere.

Begynd med at slibe kanterne

Start med at tage panelerne af, så du kan komme helt ind til kanten. Nu kan du gå i gang med at slibe kanterne.

 

  1. Vælg den rigtige kornstørrelse

Tjek gulvet, og vælg kornstørrelse. Gulvet her er plant, og vi skal ikke jævne  krumme brædder ud, blot fjerne lakken og lidt småskader. For at undgå, at lakken sætter sig i papiret, begynder vi med korn 24. Havde gulvet været uden lak, ville vi starte med 40.

 

  1. Brug kantsliberen

Vi begynder med at slibe kanten hele rummet rundt ned til rent træ med korn 24 på vores kantsliber. Det meste tager vi ved at trække sliberen langs væggen, men de yderste centimeter fanger vi kun ved at holde maskinen vinkelret på væggen.

 

  1. Brug vinkelsliberen til hjørnerne

I hjørnerne og ved paneler må vi bruge en trekantsliber for at nå helt ind til kanten. Langs det meste af væggene behøver vi ikke trekantsliberen, for vi har fjernet fodpanelerne, og de nye paneler vil dække den yderste uslebne rest.

 

Du kan også bestille billig gulvafslibning og få hjælp

Flere Nyheder