Vælg de rigtige gardiner

02 januar 2020 Lotte Hindsberg
Vælg de rigtige gardiner

De rigtige gardiner har lige så stor betydning for rummet, som f.eks. en sofa eller reol. Gardinerne er med til at fuldende rummet og helhedsindtrykket.

Som udgangspunkt bruges gardiner til at holde lyset ude og det kan i dag gøres på mange forskellige måder. Det er i dag muligt at få elektriske gardiner, som kan indstilles via telefonen eller gardiner, der ikke alene kan lukkes af for oven, men også for neden så lyses kommer ovenfra. Et godt sted at kigge og få råd og vejledning er her. https://gardinbus.nu/sjaelland/gardinbussen-koebenhavn/

Vælg efter vindue og værelsestype

Hvis du har et rum med 2 vinduer ved siden af hinanden skaber du et mere harmonisk værelse ved at vælge at have 2 sæt gardiner. Husk også at de 2 mellemste stykke skal dække hele væggen og at gardinstangen ikke må være for smal. Optisk set vil rummet ende med at se bredere ud end det der. Gardinerne må heller ikke hænge for lavt. Ved at hænge dem højt får det rummet til at virke højere. 

Alt afhængig af hvilke type værelse gardinerne skal hænge er tykkelsen af betydning. Er det et værelse der bliver brugt til at sove i, bør materialet være mørkere og tungere end hvis det er til stuen. 

Er det til køkkenet anbefales det, at det er nemt at tage ned og gøres rent. Et godt tips er også at vælge en type gardin, hvor det er nemt at justere lyset.

Valg af kontraster

En type af gardiner som udover at være flotte også hjælper på akustikken og som bestemt er værd at overveje, hvis man bor et sted hvor der er meget larm er dobbelte gardiner. Et lag inderst der er tynde og et tykkere gardin udover. Samtidig giver det mulighed for at justere rummets lysindfald. Husk at hvis gardinet skal dække hele væggen, at købe det mindst 50 cm længere end rummets længde. Derved er der stof nok til at gardinet folder sig pænt. 

 

 

Flere Nyheder